dijous, 7 de març del 2013

Els cicles narratius d'Anglada

En aquesta entrada he investigat el què s'entèn pels cicles narratius de Maria Àngels Anglada, què caracteritza cada uns dels cicles i quines obres els composen.


L’autora va fer una classificació no cronològica per temes. Les obres narratives de l’autora es presenten segons l’organització que en va fer ella mateixa poc abans de morir. Així doncs, no estan ordenades cronològicament sinó en tres cicles temàtics:

- El cicle “Trio de Mitilene” comprèn les novel·les Viola d’amore, Artemísia i El violí d’Auschwitz. La voluntat de l’autora és destacar els elements fonamentals de la seva obra, en aquest cicle és la música i el món clàssic. 

- El cicle “Dues planes” conté Les Closes, Flors per a Isabel, No em dic Laura i L’agent del rei. El denominador comú de tot aquest segon cicle és Vic i l’Empordà. 

- El cicle “Mediterrànies”, Quadern d’Aram forma part d’aquest cicle, conjuntament amb les narracions També a tu, Cleanòrides i Sandàlies d’escuma. Els elements fonamentals d’aquest cicle és la Mediterrània en tota la seva extensió, des de Catalunya a Turquia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada