dijous, 11 d’abril del 2013

Notes sobre el post-simbolisme

Què és el simbolisme?

El simbolisme és un moviment artístic del darrer terç del segle XIX, que presenta imatges oposades a la realitat visible o científica per a demostrar que existeix una realitat amagada que, si no és possible de conèixer, és almenys possible d'intuir.


En què es diferencia del post-simbolisme?  

El Postsimbolisme és un corrent poètic que va heretar la tradició simbolista, però que a diferència d'aquesta ha incrementat visiblement, va portar fins als extrems la complexitat la poesia pura que es veu influïda pels esdeveniments polítics del país. 


Qui és Baudelaire? 

Va ser un poeta, crític i traductor francès. Va ser un dels poetes més influents del segle XIX, i se'l va anomenar "el poeta maleït" degut a la seva vida de bohèmia i als seus excessos. A més, va ser el principal representant de l'Escola Simbolista i la seva obra Les flors del mal (1857), es considera que marca el començament del moviment simbolista.

Com és que una obra publicada el 1857 influencia un autor dels anys 30 del segle XX? 

Les flors del mal és una recopilació de poemes que marca el començament del moviment literari del simbolisme. En aquest cas aquesta obra va acabar influenciant a Marius Torres degut a que les dues pertanyen al mateix corrent literari cosa que els hi permet tenir trets comuns en l'estructura de les dues obres i en les bases filosòfiques i literàries que segueixen.

1 comentari: