dijous, 4 d’octubre del 2012

Fem el Xafarder

La primera tasca que farem en aquest bloc serà l'anàlisi de tres enllaços de diferents pàgines webs que tracten la literatura catalana.




ENLLAÇ 1.

En aquest primer enllaç s'observa una pàgina amb una informació molt dedicada a l'àmbit estudiantil, amb apunts i algunes preguntes després de cada text que pretèn ajudar en la comprensió lectora. La pàgina sembla bastant fiable però és veu tot des d'un punt de vista molt acadèmic ja que tracta molt la literatura del passat, i de la majoria de moviments literàris dels últims 100 anys. 
L'aparença que dóna el bloc és de ser bastant carregat i una mica pessat, però en general el contingut es veu fiable ja que hi ha la informació de cada text, com són l'autor, l'any...
Per l'estudi de la literatura antiga pot ser útil.

ENLLAÇ 2.

El segon enllaç és totalment diferent ja que tracta la literatura catalana més actual, amb un catàleg de llibres que facilita molt el poder aconseguir els llibres. A més, també hi ha un apartat on hi ha una base de dades que et dóna una sèrie d'enllaços per tal d'extendre el camp d'informació sobre la mateixa literatura. Per tant, és un enllaç molt adequat per els estudiants de literatura que estiguin interessats sobretot en una literatura més actual.

ENLLAÇ 3.

En aquest últim enllaç podem veure una pàgina web molt més visualt, que té una utilitat molt més pràctica ja que la fem servir per situar i localitzar l'autor o autora, i les seves obres. A més, ens permet imaginar on està ambientada l'obra i com es va inspirar l'autor, a més, si també sabem el context històric podem deduir el contingut principal de l'obra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada